30. november

Kim Brink:

"Havde vi tabt, havde det set skidt ud. Vi kan leve med at være fire point efter AB. Vi har det letteste forårsprogram, så jeg tror, FCK vinder mesterskabet."

Berlingske (Internet):

Ambitionerne og janteloven
Af Steen Ankerdal, forurettet sportsredaktør

"4.700 tilskuere i Gladsaxe harmonerer ikke rigtig med børsemissioner i plus 100 millioner kroners klassen.

Disharmonien er også hørlig, når FC København på en søndag, hvor klubdirektør Flemming Østergaard i Ekstra Bladet erklærer det for en FCK-mulighed at vinde Champions League, spiller 0-0 mod AB.

Det virker lige så absurd at tale om at vinde Champions League, når man end ikke er dansk mester, som når Bjarne Riis taler om Tour de France-succes uden at kunne slå Michael Sandstød i DMs enkeltstart.

I relation til den jantelov, som fodboldledere, også Østergaard, har et ekstremt bevidst forhold til - og altid taler om at blive ramt af - forekommer Østergaards drømme mere forfængelige end realistiske.

Vist var den målløse kamp afslutning på et vellykket efterår under interim-træner Kim Brink uden nederlag i ni kampe. Men med al respekt for københavnernes rutine, større fysiske styrke og Brian "den kommende" Laudrup, så var de grønklædte altså bedst i teknik og hurtighed - og det er forudsætningen for at nå op på europæisk niveau. Spørg bare Brøndby."

Og senere...

"Det skal blive interessant at se libero-træffet: AB-Henriksen kontra FCK-Lønstrup til foråret. Men lur mig, om Brøndby ikke igen løber og kæmper sig til titlen. Bag hjulspositionen og den bevidst underspillede rolle er en "forklædning". Ellers nedkæmper og nedspiller man ikke Lyngby 6-0."

19. november

Berlingske (Internet):

Michael Stensgaard til Southampton
FC Københavns målmand Michael Stensgaard var ikke på banen, da Brian Laudrup i går for første gang trænede med sin nye danske klub. Det var der sådan set en udmærket forklaring på, da det sent i aftes stod klart, at Stensgaard skifter til bundholdet i den engelske Premier League Southampton. Nærmest med øjeblikkelig virkning, da han efter forhandlinger i går tiltræder på sin nye arbejdsplads den 1. december. Inden Michael Stensgaard returnerede til FC København efter sin fodboldinvaliditet, var han på kontrakt i Liverpool FC. "Der er ikke så meget at sige," var hvad Stensgaard, der imponerede i FCKs Euro-opgør med Chelsea, umiddelbart havde at fortælle efter at være landet fra England i aftes: "Det skulle da lige være, at jeg har underskrevet en tre-et-halvt-årig kontrakt med Southampton. Jeg skal lige have lidt tid til at vænne mig til det, men det er et mål, der er nået, kan man sige. Forholdene derovre ser gode ud, og det er også en af de smukkeste dele af England. Så jeg må sige at både det sportslige og det menneskelige har trukket." Hvem der skal afløse Stensgaard i FCK svæver lidt i tågerne. I dag dukker den fyrede Glasgow Rangers-keeper Andy Goram - efter eget ønske - op til prøvetræning i København.

Storsponsor opgiver FCK-krav
Efter i løbet af to år at have lagt omkring otte millioner kroner hos Byens Hold trækker kontorstole-firmaet Kinnarps sig fra 1. juli 1999 tilbage som hovedsponsor hos FC København. I stedet vælger firmaet at blive delsponsor i klubben. Det sker på trods af, at Kinnarps var særdeles godt tilfreds med det udbytte, hovedsponsoratet har givet. Kilder i bestyrelsen angiver økonomien som årsag til, at de to parter ikke længere kunne enes om en videreførelse af sponsoratet. Både Kinnarps og FCK udtrykte i går stor tilfredshed med de to år, sponsoratet har varet, men det anses for givet, at FCK krævede en forhøjelse af sponsor-betalingen, hvis Kinnarps fortsat skulle stå på brystet af københavner-spillerne. Direktør for Kinnarps, Bo Sørensen, påpeger, at Kinnarps har fået meget stort udbytte af sponsoratet; firmaets egne målinger viser, at man har fået mere opmærksomhed, end man regnede med i udgangspunktet - men nu vil Kinnarps satse på at reklamere og øge kendskabet til sine produkter i stedet for at slå sit navn fast via et sponsorat, siger Bo Sørensen. "Ja, de har fået mere eksponering end forventet, og nu vil de vælge en anden strategi. Men det betyder ikke, at vi mangler en hovedsponsor, for interessen er stor, og FCK forventer at øge indtægterne betydeligt, når den ny sponsor kommer i hus," siger FCK-direktør, og tidligere Kinnarps-direktør, Flemming Østergaard. Han vil ikke kommentere udsigterne for en kommende hovedsponsors eksponering på TV 3, der gennem de seneste uger blot har opnået seertal på to-fire procent. "Det må være op til Berlingske Tidende, om man vil drage den konklusion. Jeg kan kun sige, at interessen for at købe et hovedsponsorat er til stede hos flere," siger Flemming Østergaard.

16. november

TV2:

FCK får påtale af Fondsbørsen
Superligaklubben FC København fik man-dag af Fondsbørsen påtalt den seneste tids sande rygter i pressen om køb af spillere. Baggrunden for Fondsbørsens påtale er, at FC København i gentagne tilfælde indenfor det seneste halve år har for-handlet om spillerkøb, mens rygterne svirrede i pressen og fik kurserne på FCK-aktier til at stige voldsomt. Andre eksempler er det børsnoterede selskabs køb i sommer af Parken og rygterne om træner Christian Andersens skifte fra AB til FC København.

9. november

F.C. København:

Bjarne Goldbæk solgt til Chelsea Football Club

Vi skal herved informere om, at Bjarne Goldbæk i dag med omgående virkning er solgt til Chelsea Football Club.

DR Tekst-TV:

F.C. København nr. 62 på verdensranglisten
På den nye verdensrangliste for klubhold, der toppes af argentinske River Plate foran Inter og Lazio, er F.C. København nr. 62. Brøndby er nr. 123, og Vejle og Silkeborg er henholdsvis nr. 167 og 217.

6. november

Ekstra Bladet (Internet):

Brian Laudrups klubskifte til FC København faldt fredag endeligt på plads, så den forhenværende landsholdsangriber kan tiltræde på en to et halvt-årig kontrakt med hovedstadsklubben.

FC København præsenterer sin dyrebare nyerhvervelse på et pressemøde på tirsdag, og klubbens direktør, Flemming Østergaard meddeler, at det er både med glæde og stolthed, at man byder Brian Laudrup velkommen i FCK.

Allerede efter FC Københavns kamp mod Brian Laudrups nu tidligere klub Chelsea torsdag aften meddelte Flemming Østergaard, at den 29-årige angriber ville skifte til FCK den 1. december. Østergaard ventede dog ikke, at de to klubber kunne blive enige om alle detaljer før i løbet af weekenden, men allerede fredag - dagen efter at Brian Laudrup havde sendt FCK ud af pokalvindernes Europa Cup - kunne forhandlingerne afsluttes.

Over for det franske nyhedsbureau AFP bekræfter Chelseas direktør, Colin Hutchinson, at handelen er faldet på plads. - Alle parter har underskrevet aftalen, og Brians licens hos Chelsea blev annulleret hos det engelske fodboldforbund her til morgen. Han bliver registreret hos FC København i dag fredag, sagde Hutchinson.

En transfersum for Brian Laudrup, der i sommer tiltrådte en tre-årig kontrakt hos Chelsea, opgives ikke, men ifølge AFP anslås den til mellem en og to mio. pund (10,5 og 21 mio. kr.). Under alle omstændigheder bliver Brian Laudrup Superliagens suverænt dyreste spiller.


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998