Drømmer vi eller er dette virkelighed? (23/8/97)
Efter en kannonstart på den nye sæson, sidder man virkelig og kniber sig selv i armen. Selvom foråret varslede mere stabile resultater, var underholdningsværdien ret lille. Angrebsspillet virkede forkrampet, og Bjarne Goldbæk virkede som om at een sæson i FCKs galehus måtte være nok.
Efter sommerpausen er holdet jo som forvandlet, og al den medgang man længe har sukket forgæves efter skyller ind over holdet som en flodbølge. Hvad skyldes den forvandling?
1. det er helt tydeligt at Peter Nielsens ankomst har skabt mere plads til Bjarne Goldbæk, fordi modstanderen er nødt til at koncentrere sig om mere end een international klassespiller. Dette giver Bjarne en større bevægelsesfrihed, og opspillet kører ikke længere slavisk gennem ham.
2. Henrik Larsen er flyttet væk fra midten af banen - dér har han heller aldrig hørt hjemme, uden at nedgøre Store Larsen så har småspil og hurtige kombinationer aldrig været hans styrke. Medgangen har også smittet af på Larsens koncentration om spillet, fremfor hans, i sidste sæson, interesse i at kommentere alle kendelser overfor dommeren.
3. Kent Karlsons hang til at ville spille offensivt - ligesom han gjorde det med Lyngby for en del år tilbage. Det virker også, som om spilleerne for mere snor end tidligere - lidt a' la Benny "Genbrug" Johansen. Det har givet spilleglæde.
4. Holdet, klubben, sposorerne og ikke mindst fanklubben er meget sultne efter spillemæssig succes - og der bliver absolut fightet på banen så det er en fornøjelse - væk er fortidens nipseri og tøsedrengemanererne i forbindelse med modgang.
Der er sikkert flere faktorer, men hvis jeg ikke stopper nu, så er der ingen der gider at læse dette indlæg - fra fløjen..
Gad vide hvad Danmarks bedste træner (synes han i alt fald selv) vil stille op med sine positivt spillende drenge, når Løverne kigger forbi på besøg - det kan ikke blive andet end et brag af en fodboldkamp.
Hilsen Peter 


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.