FC Københavns image (20/12/97)
Pokalkvartfinalen 1997 imod AGF var en yderst spaendende kamp, hvor AGF i anden halvleg udlignede vores foering og dermed bragte kampen ud i en overtid, hvor vi foerst skulle pines med et skud paa Zaza's ene stolpe, foerend gutterne med klassespil og kampgejst gav os en saerlig vigtig og dejlig sejr paa 3-1.
Da kampen sluttede gik spillerne hen imod C-tribunen; men blev paa vejen overhalet af en spurtende holdleder, der perplekst faegtede med arme og ben, hysterisk af angst for at de glade spillere skulle smide troejer ud til det glade publikum. Peter Nielsen og Carsten Hemmingsen valgte grinende at ignorere denne latterligt udseende mand, og rakte roligt deres troejer ind over hegnet.
Holdlederen har formentligt faaet besked paa at handle som ovenstaaende beskrevet, og kan derfor ikke bebrejdes dette, i mine oejne, saerdeles image-oedelaeggende optrin.
Som fan og nybagt pengemand/aktionaer, har jeg stor forstaaelse for noedvendigheden af at koere FCK professionelt som en forretning; men billedet af uskyldig og spontan glaedesudfoldelse, der bliver forvandlet til en smaalig given skaeld ud til voksne mennesker, smerter mit fodboldhjerte og skader klubben. Ligegyldigt hvilke argumenter ledelsen kunne have, vil folks loyalitet altid vaere stoerst overfor spillerne, og var dette optrin blevet filmet, ville TV med sikkerhed have udnyttet muligheden for at underbygge dogmet om FCK som den kolde aandsloese fusionsklub, hvor fodbolden blot er et middel for kynisk forretning.
FCK skal have gode spillere. Gode spillere koster penge. Penge får vi ved at have mange tilskuere og fans, der betaler entre samt gør sponsering mere attraktivt. Tilskuere og fans får man ved at levere vidunderlige fodboldoplevelser med intensitet, menneskelighed og lidenskab. Derfor vil jeg råde vores dygtige ledelse til i fremtiden blot at trække 375 kroner fra eventuelle trøjegavmilde spilleres løn, og spare os for flere scener med klubglæde der bliver underkuet af en sprællende skolemester.
Johan Mogensen  


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.