Bedst tænkelig fordeling af Superligaklubberne (18/1/98)
Jeg læste med interesse Peter B. Jensens indlæg om superligaklubberne. Kære Peter, jeg er enig i, at superligaen ikke ser ud, som den bør, hvis tilskuer- og sponsorgrundlag skulle bestemme. Desværre er det jo lidt svært (og forkert) at bestemme, hvor klubberne skal ligge. Den slags planøkonomiske gebærder kan man vist kun finde i amerikansk idræt.
Derfor vil jeg alligevel være inkonsekvent og give min foretrukne fordeling, som kunne se ud som følger:
Først de 7 rigtige superligaklubber: FC København, Brøndby, AGF, AaB, OB, Silkeborg, Vejle.
Så er der mellemvarerne som Lyngby og AB. Her har LFC haft årevis til at etablere sig, men det lader til ikke at kunne lade sig gøre for dem. AB prøver nu, og de har min fulde sympati. Ikast har tidligere været mit hadehold, men med stilskifte og de nye spændende tanker om fusion med Herning, bør de finde plads i ligaen.
Endelig er der hullerne. Syd-/Vestsjælland, Sydfyn, Sønderjylland og endnu et Århushold.
Så er vi oppe på 14 hold, hvoraf mindst 4 vil været hensat til den dræbemde oprykning-nedrykningscyklus. Hvis den skal stoppes, må superligaen udvides, men vil vi det?
Dem vi IKKE vil have med er selvfølgelig primært Herfølge.
Dine krav til stadionerne er ønskelige, men vist ikke helt realistiske endnu, desværre. En ting, jeg synes du mangler på din kravliste, er overdækkede tribuner, som iøvrigt skal være tæt på banen. Jeg husker endnu B1903 - Torino. Den så jeg bag det ene mål lige ved hovedindgangen til Gentofte Stadion. Selvom jeg stod øverst på tribunen midt for i kurven, kunne jeg kun se en masse overkroppe, der bevægede sig rundt bag nogle reklamebander. Og hvis det ikke lige var 1903 i EC-kvartfinale, gider jeg ikke engang bruge en af dine omtalte flade tyvere :-).
Med FC-hilsen
Kaare Johnsen 


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.