EC-eventyr (16/9/97)
Så er det torsdag den 18-9-97, at FCK skal vise flaget for dansk klubfodbold, alt andet end kval. til 2. runde vil være en dundrende fiasko. Uanset, hvor lidt man kender til det armenske hold Ararat, så må og skal FCK påtage sig hvervet som tårnhøje favoritter, og indfri de forventinger. Dette rimelige forventningspres skal selvfølgelig ses i lyset af succes'en i den hjemlige turnering. Indstillingen til opgaven må og skal være en ganske anden end den, man de sidste par omgange har demonstreret ude i Europa, det hedder 100% koncentration i 2x45 min, ikke noget med at trække sig i tacklinger og nærkampe og sidst men ikke mindst NUL nipseri a' 1-1 kampen mod Bratislava, hvor man faktisk havde spil og chancer nok til en 5-1 sejr. (Den kamp huskes vidst bedst for Lønstrups afbrændere i mand til mand situationer med Bratislavas keeper!!) Udover FCKs eget omdømme, så står FCK for profileringen af dansk klubfodbold i de 3 EC-turneringer ovenpå BIFs knap så vellykkede forsøg på kvalifikation til Champions' League - og med det spil AGF og BIF viser i Faxe Kondi Ligaen (Suppeligaen) kan man ikke forvente andet end exit i 1. runde af UEFA-cup'en, de 2 hold kan kun overraske positivt i den sammenhæng. Med det in mente, så afhænger europæisk succes af FC København, og man kan vel med al rimelighed forlange, at klubben og holdet stiler efter en kvartfinaleplads eller mere, da Pokalvindernes turnering er den svagest besatte af de 3 EC-turneringer.
Een ting er selvfølgelig "Nipsernes" udførlige statistik, en anden ting er spillet på banen, jeg håber, at hele holdet er gearet til at spille 90 minutter i et væsentlig højere og hårdere tempo a' la hjemmekampen mod BIF. Forudsætningerne for et langt og spændende EC-eventyr er til stede, nu skal mine og resten af landets forventninger blot indfries, og lad det starte med en komfortabel sejr i Parken på 3 eller 4-0.
Husk at møde op i Parken, og ikke hjemme foran husalteret. Holdet skal føle den nødvendige støtte og opbakning uanset om modstanderen hedder Ararat eller evt. Chelsea i en senere runde.
Peter B. Jensen 


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.