Hvorfor så lige FCK - for mit vedkommende? (16/1/98)
Som gammel FREM-fan (jeg hulker stadig over klubbens bratte fald fra tinderne) burde mit hjerte stå Herfølge nær, da de har en del af de gamle Frem'ere inklusive træneren, men når man een gang har været på Herfølge Stadion (det er en tilsnigelse at kalde det for et stadion, det er sgu nærmere et radissebed), så mister man lysten til Superliga - rammerne er ligeså elendige som på Lyngby Stadion, som trods alt har landets bedste grillpølser. Næh tak! må jeg be om Parken eller Bundby Mark, nu kan jeg bare ikke klare den stupide selvglæde, der hersker blandt B.I.F.s supportere, desuden John Faxe og Jens Risager pynter absolut ikke på en fodboldbane, og til sidst; som gammel Frem'er var den største fryd på denne jord, den gang Frem som det eneste hold vandt over B.I.F i en hel sæson. (Det var forresten Lars Brøgger der scorede sejrsmålet, med et lob over Schmeichel - hvilket saligt og frydefuldt øjeblik.) Desuden syntes jeg også, at Benny Johansens tropper i B1903 spillede sjovere fodbold end både Frem og B.I.F. jeg var på Gentogfte Stadion da de slog Aberdeen, Bayern München og Trabsonspor - åååh disse minder!!!! Og jeg mindes stadig min ærgelse over, at Torben Frank, Henrik Larsen og Peter Nielsen i sidste runde af Danmarksturneringen satte en stopper for B1903s mesterskabsdrømme.
Jeg må indrømme, at mit hadehold nummer 1. er og bliver Ikast - og det skønt deres nye træner Poul Hansen satser på offensivt orienteret fodbold. Den lille møgflække til Ikast, hvilket strengt beset også gælder for Herfølge, hører ikke hjemme i landets bedste fodboldrække. En ideel superliga på 12 hold burde se ud som følger:

FCK
BIF (ja vi kan ikke undvære vores yndlingsaversion, og de hører altså hjemme her)
AGF
AAB
OB
SIF
VB (Vejle)
AB (eller en anden hovedstadsklub der tør og vil statse proffesionelt)
Køge/Næstved/Nykøbing Falster Alliancen (det har vist lange udsigter)
Esbjerg/Kolding/Sønderborg (har de overhovedet et fodboldhold?)
Randers/Aarhus Fremad/Herning/Viborg
Helsingør/Hillerød (hvis Nordsjælland skal repræsenteres) Frederikshavn eller Svendborg

Desuden bør der være et krav til alle superligaklubber, og det er en stadionkapacitet på minimum 12.000 pladser, hvoraf mindst 60% bør være siddepladser. Lysanlæg, "ordentlige måltavler", toiletfaciliteter og adgangsforhold bør leve op til den standard som 65-80 kr i entreindtægt berettiger. Idag svarer standarden de fleste steder til en flad 20'er. Kun Parken, Bundby Mark, Odense Slumstadion og til dels Ålborg Stadion lever nongenlunde op til de krav. Hvis folk skal blive ved med at punge ud, så er det ikke nok, at varen på banen er af god kvalitet - ordentlige omgivelser er 1/3 af oplevelsen.

De bedste fodboldtossede hilsner
Peter B Jensen


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.