Med stor glæde ser vi at debatten om fanklubben er blomstret op. Christians indlæg berører en del punkter, som vi her fra redaktionen også gerne vil diskutere.
For det allerførste skal det dog slås fast, at vi er fulde af beundring for fanklubbens ihærdighed og opfindsomhed. Man kan nævne mange ting, hvor FCKFC er kommet først i Danmark, hvilket er uhyre betydningsfuldt i kapløbet om flere fanklubmedlemmer. Når vi alligevel vil bringe vores syn på indlæggene er det fordi, vi ligger et sted midt imellem Christian og Tomas´ holdninger.
Christian efterlyser et debatforum, hvor man kan diskutere forskellige beslutninger, og Tomas svarer, at man kan bruge Brølet eller generalforsamlingen. Brølet er et flot blad med mange grundige artikler, og det er muligt for alle medlemmer at komme til orde. Ofte bringes der faktisk opfordringer til at sende indlæg. Der er bare et problem, som det har til fælles med generalforsamlingen, og det er frekvensen: 4 gange om året i bladets tilfælde og 1 for generalforsamlingen. Her har man et problem, der styrkes af, at Brølets redaktionelle deadline også ofte er nogen tid før bladet dumper ind af brevsprækken. Derfor er svaret dels den nye fanradio og dels - hvis vi må være så ubeskedne - os selv. Siden her blev oprettet af nogle ganske få grunde, hvoraf en tungtvejende var at have en aktuel saglig debat, hvor man også kan komme til orde, hvis eens meningen går på tværs af f.eks. klubbens. Jeg kan f.eks. næppe forestille mig, at klubbens iøvrigt glimrende side ville trykke nogle af de breve, vi har bragt om den nye direktion, og det er vel heller ikke dens opgave. Det er sandt, at ikke alle går på internettet, men: 1. Der kommer flere og flere brugere og 2. alle kan gå på biblioteket og besøge f.eks. os.
Christian omtaler også, at fanklubben dikterer folk, hvad de skal synge. Det eneste eksempel, jeg kan komme på, var løbesedlerne, der gjorde fans´ene opmærksom på, at Carsten V. var blevet skuffet over den behandling, han fik af FCK-tilhængerne ved en kamp. Dette er et svært punkt at diskutere, fordi folk dybest set har lov til at råbe, hvad de vil. Der er flere kampråb, man kunne undvære på grund af manglende morsomhed og overvældende vulgaritet, men derfra, og så til at kommentere det skriftligt, er der langt. Hver sag er et vurderingsspørgsmål, og i C.V.-sagen var det vel OK at gøre folk opmærksomme på det: Hvordan skulle vi ellers vide det.
Vi vil afslutningsvis opfordre alle til at deltage i debatten, så fanklubbens ledelse og og vi menige medlemmer kan udveksle synspunkter. Brug os, vi sidder klar til at modtage dit indlæg.
Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.