Laissez les mønts rouler (9/12/97)
Herligt med disse pingpong-indlæg.
Selvfølgelig er det svært at sidde med alle de rare kroner uden at bruge dem, og jeg ser da også, Østergaard har signaleret, at de skal anvendes. For at diskutere til hvad, så synes jeg, vi må se lidt på holdet:
Zaza på mål, men vi mangler jo en reserve, hvis Zarp er fodboldinvalid.
I forsvaret Falch, Tur og Mio. Her har jeg lidt svært ved at få øje på en rigtig god reserve til at sætte ind i kampen eller hvis en af markørerne bliver skadet. Martin Nielsen er det nok værd at gemme lidt på endnu til sweeperpladsen eller som defensiv midtaben. Her kunne vi mangle en mand, med mindre man skal give de unge folk chancen. Her tænker jeg på Kim Madsen, Claus Nielsen og muligvis en af de tre nye (hvilke pladser spiller de?).
På midtbanen kan jeg ikke se noget behov, her har vi en stærk, fast midtbane, og gode folk til at sætte ind. Måske sælges Goldbæk? Mere om det senere.
I angrebet har vi David og Todi (når han ikke er skadet). Så er der tre reserver, som alle kan spille en god kamp, men som endnu ikke har bevist stabilitet. Her kunne en mand også bruges.
Det giver 1 reservemålmand, 1 markør og 1 angriber.
Lad mig derfor indledningsvis citere fra FC Københavns aktieemissionsprospekt: "På transferområdet er det FCKs målsætning at have positiv transferindtægt hvert år, under hensyn til opnåelse af de sportslige mål. Den langsigtede strategi er derfor, at der forud for ethvert spillersalg allerede er kvalificeret erstatning i den etablerede trup, eller indgået aftale om køb af nye spillere."
Reservemålmanden: Her vil det være synd at ødelægge Zazas gode udvikling ved at købe en ældre, etableret og fuldstændig sikker spiller. Hvad med at se sig om (herunder i egne ungdomsafdelinger) efter en 18-20-årig reserve, der kan indtage en plads svarende til den, Zaza har haft de sidste 2-3 år. Det er nok ikke realistisk at Zaza eller en etableret målmand vil affinde sig i en plads på bænken i længere tid.
Markøren: Her kunne man godt købe et navn. Umiddelbart falder tanken selvfølgelig på Prunier, men mon han stadig er interesseret i at spille hos os? I Østeuropa er der ganske rigtigt mange interessante spillere, men også mange spillere man har set være ude af stand til at håndtere situationen som professionel i Vesteuropa. Derfor må man fare med lempe. Hvorfor ikke en svensker? Kent Karlsson må da have knyttet nogle kontakter i sin tid derhjemme, som han åbenbart havde det til de tidligere Lyngbyfolk i FC København. Hvis man er sikker på at gøre en god investering, er 5 millioner ikke for meget, og jeg kan ikke forestille mig en svensk spiller, som falder sammen ved ankomsten til København på grund af kulturforskelle.
Midtbanen: Goldbæk sælges eller ej. Her har to oplysninger fra Fusionsnipsernes Kort Nyt bidt sig fast i mit sind: For det første at Goldbæk skulle være ansat på en skattebegunstiget ordning, som forudsætter en ansættelse på under 3 år, og for det andet, at der skulle være et loft på 7 millioner i salgspris. Begge dele er selvfølgelig ærgerlige, men måske havde vi slet ikke haft Goldbæk hos os, hvis disse forudsætninger ikke var opfyldt (Bare tanken...). Men hvis de er rigtige, kan det blive svært at holde på ham, hvis han VIL ud. Men, han ved jo bedre end nogen, hvordan det er at befinde sig på en velbetalt udenlandsk bænk. Derfor, hvis Goldbæk ikke forsvinder ser jeg ingen grund til at investere i et stort navn til midtbanen (undtaget selvfølgelig en Johansentvilling eller Lønstrup). Wieghorst er ikke interessant.
Angrebet: Her kunne man godt bruge en mand, og min fantasi rækker ikke længere, end at jeg med glæde ville betale 5 millioner for Robins, som oven i købet (formentlig) er interesseret i at kome til klubben. Måske kunne man købe en god spiller i udlandet (Skandinavien, Østeuropa, Afrika), men det er dumt at bruge 5 millioner på et flop. Hvad angår afhændingen af Sestan tror jeg, jeg ville have gjort det samme som ledelsen. Han har rent beset ikke fungeret rigtig godt bortset fra i Toto-kampene og måske nogle af sine sidste kampe i efteråret. Derimod havde Kenneth Perez måske ikke været så dårlig at sidde med nu.
Endelig, påvirkning af ledelsen. Jeg tror såmænd nok, ledelsen forsøger at følge med i, hvad der foregår blandt tilhængerne, og den lader til at have en ydmyg holdning, hvor vores betydning gang på gang understreges. Mon ikke pressehistorierne om Østergaards rejse rundt i Europa for at købe spillere bl.a. er for at sende dette signal til tilhængerne?
Kaare Johnsen (uden fusionsnipserhat på, den sidder i denne sag i forvejen på andet hoved) 


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.