Svar til "Byens Hold" af Morten Hansen (6/12/97)
Dit indlaeg oser langt vaek af misundelse. Nu kender jeg dig tilfaeldigvis og ved, at du er BIF-fan og altid har vaeret det (altsaa ikke en af de 10.000 medloebere). Du bor i Koebenhavn og maa nok betragtes som en rigtig koebenhavner (med en enkelt ting som undtagelse...:-)).Og det er selvfoelgeligt haardt at vaere BIF-fan midt i Koebenhavn, naar der er en anden klub, som vinder mere og mere indpas i de koebenhavnske hjerter.
BIF har som foelge af deres mangeaarige succes naermest haft patent paa popurlaritet samtlige steder i landet, Koebenhavn inkluderet. Derfor er det selvfoelgelig haardt for en BIF'er, at der pludselig er ved at opstaa en ny storklub, som alle (incl. dig og resten af den gule skare) udmaerket kan se har et langt stoerre portentiale og utvivlsomt er mest berettiget til at kunne kalde sig Byens Hold. Klubben har hjemmebane midt i Koebenhavn. Klubbens administration ligger midt i Koebenhavn. Langt stoerste - delen af samtlige fans bor i Koebenhavn. Kort sagt, saa ER FC Koebenhavn en koebenhavnerklub.
Dine argumenter mod at FC Koebenhavn skulle vaere en rigtig koebenhavnerklub er til en vis udstraekning rigtige nok. Men spoergsmaaler er, om det er korrekt at maale en klubs "Koebenhavn-hed" paa, hvordan, hvornaar og af hvem klubben er stiftet. Ser man i stedet paa den staerkt stigende popularitet klubben er ved at faa blandt Koebenhavns borgere, saa er der ingen tvivl om, at koebenhavnerne har taget klubben til sig som Byens Hold. Og hvis koebenhavnerne selv mener, at det er Byens Hold, saa ER det byens hold!
Godt nok har FC Koebenhavn ikke en lang historie og stolte traditioner (men det har vores moderklubber til gengaeld, som det mest og tredjemest vindende fodboldhold nogensinde), men alting har som bekendt sin begyndelse. Og vores klub blev altsaa stiftet for blot 5 aar siden i 1992.
Kalle 


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.