Kommentar i anledning af spørgeskemaundersøgelsen om tilskueruroligheder I (1/9/97)
Som en optakt (eller et vedhæng) til vores store undersøgelse om tilskueruroligheder, trykker vi her to kommentarer, som har indlægsformat, såvel volumenmæssigt som i interesse. Nogle af disse betragtninger vil følge resultatet, som bringes tirsdag d. 2.9.97, men vi har vurderet, at helheden bedst træder frem på denne måde. Både Benjamins og Henriks indlæg er modtaget d. 18. august.

Dette emne kan der siges meget om. Jeg har også sagt meget om det (på FCKs mailingliste og news:dk.sport.fodbold) i tidens løb. Men alligevel vil jeg komme med nogle betragtninger for at støtte det gode initiativ (som sædvanlig på disse fremragende debatsider!).
Problemet med uroligheder/løben ind på banen stoppes ikke ved at appellere til de fornuftige tilskuere, som der trods alt er flest af. De løses kun ved at behandle de ballademagere, der er, i henhold til almindelig dansk lov. Det er ikke tilladt at kaste ting efter folk på gaden - og derfor selvfølgelig heller ikke på et fodboldstadion. Ligesom racistiske og andre krænkende tilråb kan straffes i særlige tilfælde (jvnf. "Det hvide snit"s racistiske tilråb i fredags (ifølge Politiken).
Hvad vi har brug for er, at politiet får et langt mere nuanceret syn på fodboldfans. Nu tror de jo at alle, som ifører sig trøjer etc. er bøller. Ihvertfald kan man kun tolke episoden på Brøndby stadion sådan! De skulle meget hellere koncentrere deres energi om uromagerne istedet for alle de almindelige mennesker.
Mht. smædesange etc. Det er lidt skræmmende hvis folk ikke kan se forskel på det, som foregår på stadion, og det "virkelige"
liv udenfor. Man skal være meget hudløs og humorforladt for ikke at kunne leve med smædesangene. En BIF-fan, som jeg snakkede med efter DHL-cup (han ville have "vores" side af sagen med hundehalløjet) fandt den nye "15.000 medlemmer, hvor er I?"-sang særdeles morsom. Intet nag der. Og hvorfor skulle der være det? Det er kun mennesker, som vil provokeres, som lader sig provokere af disse sange.
P.S. Jeg savner andre afkrydsningsmuligheder end de fire I gi'r. Fx. synes der at være forskel på "udelukkelse fra.." og "karantæne fra kampene (et antal gange.)". Eller måske endda "anmeldelse til politiet". Og i tilfældet med hundene "utilstedeligt!!". Jeg har alle steder valgt den mildeste sanktion - ikke fordi jeg billiger den slags opførsel - men simpelthen i mangel af bedre afkrydsningsmulighed.
Jeg kunne skrive langt mere, men gemmer det til næste gang jeg er forbi jeres sider...
Henrik


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.