Forventet pointhøst (13/9/97)
Jeg synes, at ideen med at opstille den forventede pointhøst er rigtig god. At den så oven i købet pt. viser, at vi får guld, gør kun det hele meget sjovere!
Jeg har dog længe grublet over et spørgsmål, som I måske kan hjælpe mig med at besvare. Jeres oprindelige prognose viste, at vi ville få 61 point og dermed sølv. FC Københavns placeringer i Superligaen gennem tiderne er:
1993: Nr. 1
1994: Nr. 2
1995: Nr. 5
1996: Nr. 7
1997: Nr. 8
Med et groft overslag ville jeg derfor forvente, at FCK sluttede omkring 5. pladsen (gennemsnittet af de seneste placeringer). Jeg ved ikke, hvad dette svarer til i point, men det er langt fra de 61 (og sølv-medaljerne). Med ovenstående betragtninger i tankerne undrer det mig, at jeres beregningsmodel giver et så højt resultat. Har I et bud på det? En mulig forklaring kunne være, at vi altid tabte til de hold, som senere rykkede ud af ligaen (fx Fremad Amager, tabte vi ikke til dem hver gang?), men det kan næppe være hele forklaringen - og i øvrigt er det vel heller ikke rigtigt!? En anden forklaring kunne være afrunding/oprunding? Hvis I har et bud på forklaringen, hører jeg meget gerne fra jer.>
Tak for en super-god side med seriøse debatter og spændende statistikker.
Venlig hilsen
Michael Sig
PS. Det har senere vist sig, at jeres skøn var for lavt - lad os håbe, at det fortsætter på den måde.

Hej Michael

Tak for dit spørgsmål og din interesse for vores prognose. Du har helt ret i dine betragtninger om, at det kan virke underligt at vi ville få 61 point (p.t.. 68 point). Grunden er, som du selv antyder, at vi foretager en oprunding. Denne oprunding "gav" ved sæsonstart 5 point. (p.t.. 6 point) Det ikke oprundede resultat var 56 point. (p.t.. 62 point) Da vi imidlertidig er i den situation, at man som bekendt kun kan få 3, 1 eller 0 point, er det nødvendigt med lidt manipulering. At vi har valgt at runde op og ikke ned skyldes at vi nok er lidt patriotiske! Du kan f.eks. se i den sidste prognose, at scoren mod AB er 5,67 point og at den rundet op til 7 point. Det har den simple årsag at det er en umulighed for os at score 5 point i de sidste to kampe!

En anden usikkerhed til prognosen er at påstanden om, at 67-68 (67,5) point er nok til guld, at 60 point vil give sølv og at 56 point er nok til bronze, bygger på et meget spinkelt grundlag. Turneringsformen med 33 kampe har kun eksisteret i to sæsoner, så det simple gennemsnit, er vist ikke hvad man kan kalde signifikant.
Dette forhold vil der blive ændret på de næste år, hvor vi selvfølgelig også vil lave prognosen og med tiden vil usikkerheden formindskes. Din ide om, at resultaterne mod de tidligere superligahold kan spille ind er egentlig god nok, men vi har kigget lidt på det og kan afvise at det skulle have en betydning, Vi har fået maximumpoint mod Frem og Hvidovre, en ganske pæn score mod B.1909, Næstved og Viborg, samt kun et enkelt point mod Fremad Amager (vi har vundet en og tabt to) Vi har i gennemsnit fået 1,59 point i hver kamp mod de 12 nuværende superligahold, mens vi opnåede 2,17 point mod de 6 hold som tidligere spillede i superligaen. Hermed skulle det være slået fast, at usikkerheden ikke skyldes dette forhold.
Der vil i øvrigt inden længe blive en evighedstabel, hvor alle hold er medregnet, så her vil du kunne se detaljerne.
Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.